Aanschaf 
Wanneer u overweegt een Jack Russell Terriër aan te schaffen kunt u op deze website onder pupinfo de op dit moment beschikbare pups vinden.

Soms zijn er oudere honden die een nieuwe mand zoeken deze vindt u bij Herplaatsers.

Oriëntatie
Welke fokker?
Leest u eens in ons Jaarboek of bekijkt u het overzicht met onze Clubfokkers wanneer u een nestje zoekt. Of  bezoek een tentoonstelling (die beginnen al heel vroeg) of een NVJRT-activteit. U kunt daar veel Jack Russells eigenaren aantreffen.

Eisen voor de gezondheid van de ouderhonden, de eisen hiervoor zijn opgenomen in ons Verenigingsfokreglement.

Waarschuwing

Met enige regelmaat worden in advertenties en op internet, Black and Tan-kleurige Jack Russells aangeboden. Deze honden zouden dan zeer exclusief zijn en worden (dus) ook tegen hoge prijzen aangeboden. Misschien zijn deze honden dan "exclusief", Jack Russells zijn het zeker niet!
Een Jack Russell is volgens de rasstandaard "overheersend wit met zwarte en/of tankleurige aftekening". Het tankleur mag van licht tot warm kastanje-kleur zijn. Maar de hond is dus overheersend wit.

Volgens de zg. kleurvererving kan een Jack Russell nooit black and tan zijn. Stelt u zich eens voor; een witte Rottweiler of Dobermann (beide rassen zijn normaal black and tan)! Dan zou u toch ook zeggen; dit is een miskleur, of dit is geen "echte".

Een dure exclusieve Black and Tan-Jack Russell Terriër is gewoon een hele dure bastaard! Dit heeft niets meer met een rashond te maken.
LET OP: ook blauwe, gouden zilver en voskleurige enz. zijn GEEN Jack Russell Terriers!!-
U kunt bij diverse fokkers pups en ouders gaan bekijken. Let daarbij niet alleen op de pups. Kleine pups zijn altijd schattig. Let op hoe de honden gehuisvest zijn, dat de moederhond aanwezig is (natuurlijk) en of het schoon en netjes is. Let ook op of u de juiste papieren krijgt.


Naast uitslagen van de Patella- en oogonderzoeken zijn dit:
- Stambomen van de ouders
- entingsboekje (na 6 weken)
- een koopovereenkomst
- bij de koop ondertekent u een voorlopig registratieformulier van de Raad van Beheer, daardoor ontvangt u later uw eigendomsbewijs (het reigstratieformulier) thuis.

Het officiële (bijlage) stamboom van de Raad van Beheer ontvangt u voordat de pup 9 maanden is, van de fokker.

Voor rasinformatie raden wij u aan de officiële FCI-rasstandaard te lezen en de rasbeschrijving op deze website.

Waarschuwing i.v.m. black and tan's

     

                                                                     Cover Onze Hond mei 2009