Lezing Titerbepaling en vaccineren op maat door  Tannetje Koning - gratis voor leden, niet leden betalen 10 e.

 Zaal de Mark
  
voor route:  Mark 2 – 4194 SM – Meteren
Aanvang:  zaal open : 13.30
 Start lezing:  : 14.00

 

Zaterdagmiddag 10 februari 2018 vanaf 13.30 uur te Meteren

Jarenlang was het gebruikelijk om honden en katten ieder jaar volledig te vaccineren. Sterker nog, ondanks de continue ontwikkelingen op het gebied van vaccinatiebeleid zijn er nog steeds voldoende dierenartsen die menen dat jaarlijks vaccineren het meest wijze en het veiligste is. Wetenschappelijk onderzoek heeft de afgelopen jaren echter geleid tot nieuwe inzichten.

Studies hebben aangetoond dat antistoffen veel langer in het bloed blijven dan dat de fabrikant van de entvloeistoffen aangeeft. Dit houdt in dat wij onze honden vaak laten vaccineren als dat (nog) niet nodig blijkt te zijn. 

Ook is aangetoond dat een enting kan interfereren met antistoffen die nog aanwezig zijn, waarbij juist het tegenovergestelde wordt bereikt: de hond is juist dan vatbaar voor deze ziekte.

Aangezien vaccinaties niet alleen beschermen tegen ziektes, maar ook een belasting voor het lichaam zijn en (ernstige) bijwerkingen kunnen hebben, is een groeiende groep hondenbezitters bezorgt. Zij proberen af te wegen of de risico’s van het niet-vaccineren van het dier opwegen tegen de mogelijke gezondheidsrisico’s die ontstaan als de hond wel gevaccineerd wordt.

 

Titerbepaling Door middel van een klein beetje bloed af te nemen is het mogelijk om voor verschillende ziektes de antistoffen in het bloed te meten. Hierdoor kan er "op maat" gevaccineerd worden.

Maar hoe werkt dit?

Wanneer dient er getitert te worden?

Voor welke ziektes is dit mogelijk?

Veel hondenbezitters hebben over dit onderwerp nog heel veel vragen.

Op een toegankelijke en onderhoudende manier zal Dr. Tannetje Koning u alles vertellen over dit onderwerp op zaterdag 10 februari 2018 in Meteren, zaal 3 Zussen Meteren.

 

Organisatie Deze lezing is een gezamenlijk initiatief van 5 terrierrasverenigingen, namelijk de Nederlandse Vereniging voor Irish Softcoated Wheaten Terrier "De Wheatens", de Norfolk Terrierclub Nederland, de Staffordshire Bull Terrier Club Nederland, de West Highland White Terrierclub Nederland en Nederlandse Vereniging Jack Russell Terrier.

 

Deelname uitsluitend NA aanmelding voor 26 januari en wees op tijd, vol is vol. Meldt u z.s.m. aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor elke rasvereniging is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd.De kosten voor haar leden neemt de NVJRT voor haar rekening.

NB. De RVB heeft titeren voor Nederlandse honden op shows toegestaan.

 

Meer info over titeren:

- Facebookblz. Titeren met Vaccicheck:

https://www.facebook.com/groups/1170151009673305/

- Consensus dierenartsen over vaccineren en titeren door de KNMvD:

https://www.knmvd.nl/actueel/nieuws/item/10885337/Consensus-vaccineren-en-titerbepalingen-bij-hond-en-kat