skip to Main Content

Jachttraining

De NVJRT verzorgt jachttrainingen gericht op de aanleg van de Jack Russell Terrier, in het centraal gelegen Putten. Het trainingsniveau wordt zoveel mogelijk aangepast aan het niveau van hond en voorjager. We oefenen in groepjes o.a. gehoorzaamheid, apport, het uitwerken van een sleepspoor, ‘onderlopen’ van de vossenbouw. Samen bezig zijn met uw hond zorgt voor een goede band van hond en baas en we ervaren steeds een gezellige sfeer onder de deelnemers. Instromers en pups zijn welkom. Lees hier de inhoud van de proeven waar  de voorjager en hond voor trainen.

Wanneer u en uw hond de basisgehoorzaamheid onder de knie hebben zo als zit, af, en volgen kunt u mee doen! Kom mee een keer vrijblijvend kijken. De trainingen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Aanmelden vooraf bij Geurie Vastenburg tel. 0341-370844 of info@nvjrt.nl

Hoe gaat het in zijn werk:
Aanvang: (meestal) 13.00 uur. Graag om 12.45 u aanwezig, de koffie/thee staat klaar en om 13.00 u starten we met de training welke doorgaans tot ongeveer 15.00 uur duurt.

Voorafgaand aan de training zal er een uitleg gegeven worden over de proeven en de te gebruiken/aan te leren commando’s. Gepaste kleding is aan te bevelen, wind-en waterdicht en warm!

Alleen mogelijk deel te nemen na aanmelden via jc@nvjrt.nl.

Soms trainen we op een locatie elders in het land.

Kosten: €5,- voor leden en €10,- voor niet leden.
Adres: Ruwendaalseweg 5 – 3882 NW Putten.

Aankomende jachttrainingen:
  • 21 maart  en 18 april

Wandelingen

Enkele malen per jaar wandelen NVJRT-leden gezamelijk. Iedereen mag mee, ook niet- leden eenmalig en deelname is gratis en gezellig. We hebben een paar afspraken:

  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw hond.
  • Honden die elkaar opzoeken en lastig vallen worden beide aangelijnd en na overleg pas weer losgelaten.
  • Niet gooien met stokken of balletjes.

Weet u een leuke locatie waar honden los mogen, met horecagelegenheid, en lijkt het u leuk om de weg te wijzen, neemt u dan contact op. Een nieuwe locatie is altijd welkom. Foto’s van de laatste wandelingen vindt u op onze Facebookpagina.

Tenzij anders vermeld verzamelen we voor de wandelingen om 13.00 u. Uitgebreidere info staat in ons clubblad.

Aankomende wandelingen:
1 dec., 1 januari en 1 maart.

Aankeuring

Deze aankeuring is bestemd voor honden vanaf 9 maanden oud, die vanwege een trauma niet aan reguliere shows kunnen deelnemen, en/of voor leden die het showen niet zo leuk vinden en toch graag een nestje met hun teefje willen fokken of hun reutje beschikbaar willen stellen voor dekking.

Hoe werkt het?
Uw hond wordt gekeurd door 2 bevoegde keurmeesters en u ontvangt daarvan een uitgebreid keurverslag met alle goede punten maar ook de minder goede of foute punten die de keurmeesters opmerken.

Uw hond kan goedgekeurd worden om ingezet te kunnen worden in de fokkerij maar ook afgekeurd worden als er te veel fouten worden gevonden. Een goedgekeurde hond voldoet aan de minimale eis voor ons fokreglement, 2 keer “Zeer goed”, en komt dan in aanmerking voor pupinfo en/of jaarboek.

Maar ook als u niet van plan bent om te fokken is deze “aankeuring” heel leerzaam, en er is voldoende tijd ( ± 15 min.) om ook zelf vragen te stellen aan de keurmeesters als iets niet duidelijk is.

De kosten voor de fokgeschiktheidskeuring zijn € 70,- gebaseerd op 2 keer deelnemen aan onze eigen clubmatch.

Wilt u deelnemen met één of meer honden vraag dan een formulier aan bij ons secretariaat. Het aankeuren vind plaats tijdens onze jaarlijkse familiedag.

Aankomende aankeuringen:
17 mei 2020 tijdens onze familiedag

Foto's van activiteiten

Back To Top